WAAROM  JYDEPEJSEN ?

jydepejsen
Jydepejsen ontwerpt, ontwikkeld en bouwt al 36 jaar Deense houtkachels. Een houtkachel van Jydepejsen gebruikt haardhout van het kleinste twijgje tot de laatste gloed, wat mogelijk wordt gemaakt door onze unieke verbrandingskamer. Met betrekking tot het ontwerp hebben we de verbrandingskamer van jaar tot jaar geoptimaliseerd, zodat onze kachels optimaal warmte produceren.
Hieronder ziet u een overzicht van alle voordelen die een Jydepejsen houtkachel heeft. Jydepejsen staat al jaren voorop in ontwikkeling, die alsmaar doorgaat. Laat u inspireren door de modellen, graag adviseren wij u in een persoonlijk gesprek welke Jydepejsen het beste beste past.

DuplicAir®
Een speciaal ontwikkeld controlesysteem dat een optimale verbranding garandeert. Dit gepatenteerde systeem is eenvoudig te bedienen en biedt een optimale verwarmingsoplossing gedurende de gehele levensduur van de kachel. Alle modellen van
Jydepejsen en Nord modellen van Jydepejsen zijn uitgerust met DuplicAir®.

Convectie
Met convectie begint de kachel na het aansteken snel warmte af te geven. De warmte verplaatst zich op natuurlijke wijze door de luchtstroom en niet door warmtestraling. Het resultaat is een comfortabel binnenklimaat en een gelijkmatige temperatuur in de hele ruimte.

Draaiplateau
Bij de modellen Elegance en Omega kan een draaiplateau worden aangeschaft. Met het draaiplateau van Jydepejsen kan de ruit eenvoudig in de gewenste richting worden gedraaid zodat u van het vlammenspel kunt genieten.

5 jaar garantie
De extra lange garantieperiode van Jydepejsen* biedt onze klanten meer zekerheid bij hun aankoop.
*Voor Oro geldt echter een garantieperiode van 2 jaar.

Vermiculite
De vermiculite platen die we in de verbrandingskamers van Jydepejsen gebruiken, zijn bestand tegen een directe blootstelling aan vlammen tot 1100°C. De platen isoleren de verbrandingskamer, waardoor een hogere verbrandingstemperatuur, betere ontgassing van het hout, en als gevolg daarvan,  een betere prestatie van de houtkachel worden bereikt.

Verse lucht
Houtkachels van Jydepejsen hebben een optie voor aansluiting op verse lucht. Dit betekent dat de kachels in goed geïsoleerde huizen en in de nieuwe, energiezuinige huizen geïnstalleerd kunnen worden.

Defra/Area Smoke Control
De meeste houtkachels van Jydepejsen voldoen aan de Defra-eisen. In grote delen van het Verenigd Koninkrijk is rookcontrole van kracht en is rookemissie uit schoorstenen verboden tenzij toegelaten brandstoffen of verbrandingsinstallatie worden gebruikt.

RLU/DIBT certified
Gecertificeerd voor gebruikstoepassingen die onafhankelijk werken van de lucht in de ruimte. Werkt met een gecontroleerd systeem voor ventilatie en luchtverversing.

DIR (DuplicAir Intelligent Response)
Het automatische DIR-systeem geeft de gebruiker informatie over de temperatuur in de kachel en geeft aan wanneer het tijd is om brandstof bij te vullen. Verkrijgbaar bij de Omega-serie.

DIC (DuplicAir Intelligent Control)
Het automatische DIC-systeem geeft de gebruiker informatie over de temperatuur in de kachel en geeft aan wanneer het tijd is om brandstof bij te vullen. De kachel past de luchtstroom zelf aan, maar kan ook met een smartphone of handmatig met het luchtwiel van de kachel (DuplicAir®).  Verkrijgbaar bij de Omega-serie.

Accumulatiestenen
Hieronder staat een illustratie van de warmte afgifte door het Finse speksteen.
Illustratie warmteafgifte door Fins speksteen®